Zaproszenie na szkolenie – 22.06.2015

20150609-logo

Zaproszenie na bezpłatne szkolenia

Stowarzyszenie „Lokalna Grupa Działania – Kanał Augustowski i Rospuda” wspólnie z Forum Aktywizacji Obszarów Wiejskich (FAOW) serdecznie zaprasza na bezpłatne szkolenia pn. „Promocja efektów realizacji PROW 2007-2013 oraz prezentacja nowego okresu programowania PROW 2014-2020”.

Data i miejsce szkolenia: 22 czerwca 2015r. w Gminnym Ośrodku Kultury w Żarnowie

Czas trwania szkolenia: od 9.00 do 15.00

Szkolenie skierowane jest w szczególności do: pracowników instytucji samorządowych, radnych samorządowych, członków Lokalnych Grup Działania, sołtysów, lokalnych liderów, przedstawicieli organizacji pozarządowych, rolników oraz przedsiębiorców zainteresowanych tworzeniem lub rozwojem przedsiębiorczości na obszarach wiejskich.

Cele Szkolenia

1. Poinformowanie uczestników o stanie realizacji i efektach wdrażania PROW 2007-2013 do roku 2015.
  2. Przekazanie uczestnikom wiedzy z zakresu możliwości uzyskania wsparcia finansowego w ramach poszczególnych działań w nowej perspektywy finansowej PROW 2014-2020.
  3. Zainteresowanie i zachęcenie potencjalnych beneficjentów do korzystania z różnych instrumentów wsparcia w ramach PROW 2014-2020.

Program Szkolenia

• Rejestracja uczestników.
  • Informacja dotycząca efektów realizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013
  • Przerwa kawowa.
  • Prezentacja działań PROW 2014-2020
  • Omówienie możliwości wsparcia finansowego w ramach poszczególnych działań Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020
  • Podsumowanie i ewaluacja szkolenia
  • Obiad

Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa w szkoleniu do dnia 17.06.2015r. mailowo: lgd2@lgd-rospuda.pl lub telefonicznie: 087 643 30 56 wewn. 29.

Uczestnicy szkolenia otrzymają pakiet materiałów szkoleniowych przygotowanych w oparciu o najnowsze dane z Programu Wspierania Obszarów Wiejskich.

Treść zaproszenia w formacie pdf – do pobrania.